Milieu

Armaro Benelux werkt enkel met bedrijven die voldoen aan de hoogste Europese normen ter bescherming van het milieu E1.
Aluminium, glas en panelen zijn volledig recycleerbaar.

Miliebescherming begint bij duurzaam bosbeheer. De bedrijfsfilosofie van EGGER, één van onze voornaamste leveranciers, beschouwt het zuinige gebruik van grondstoffen als hun belangrijkste prioriteit is. De bedrijfsfilosofie van EGGER, onze voornaamste leverancier, beschouwt het zuinige gebruik van grondstoffen als hun belangrijkste prioriteit is.
Ze beschikken over hun eigen biomassacentrales waardoor ze een duurzaam bosbeheer, geïntegreerde vestigingen en energieproductie kunnen bevorderen. Dit met de hulp van ecologische logistieke systemen en milieuvriendelike verwerkingstechnologieën. 

Onze leveranciers verminderen evenzeer CO2 uitstoten door het materiële en thermische gebruik van hout in een gesloten kringloop. Onafhankelijke testen hebben voor het eerst het potentieel van dit plaatmateriaal bevestigd. Hun milieugebonden productverklaring (EPD's) heeft het dan ook vastgelegd. Bovendien spelen al deze duurzame processen op efficiënte wijze op elkaar in in de milieukringloop.

Ten laatste gebruikt EGGER enkel geschikt gerecycleerd hout, geselecteerd resthout en uitdunningshout voor zijn productie. Wat de bossen en het milieu niet beschadigt. EGGER fabrieken zijn volgens PEFC of FSC gecertifieerd, naargelang het beschikbare hout.

youtubegoogleplus